Запуск українсько-американської ракети Firefly Alpha запланували на грудень

Запуск українсько-американської ракети Firefly Alpha запланували на грудень

Укрінформ
Запуск ракети “Альфа” українсько-американського аерокосмічного підприємства Firefly Aerospace запланований на 16 грудня 2019 року з бази військово-повітряних сил США Ванденберг.

Про це в ексклюзивному інтерв’ю Укрінформу розповів генеральний директор Firefly Aerospace Том Марк’юзік.

“Ми для себе встановили мету запустити ракету з бази військово-повітряних сил США Ванденберг 16 грудня 2019 року”, - розповів він.

Марк’юзік додав, що до цього часу компанія має завершити тестування ступенів, зокрема, поставити перший ступінь на тестувальну конструкцію для випробувань. У разі їхнього успіху, ракета буде зібрана та транспортована на базу Ванденберг у Каліфорнії.

“Завдання не з легких. Ми досягнемо мети лише якщо віднині і до грудня все спрацює”, - пояснив Марк’юзік.

Гендиректор компанії розповів, що Firefly “вже сьогодні рухається швидше за будь-яку ракетобудівну компанію в історії”. Марк’юзік також відзначив важливість співпраці з українським бізнесменом Максом Поляковим, який інвестує у проект.

Як повідомляв Укрінформ, 11 березня на тестовому майданчику у м. Бріггс (штат Техас, США) приватне аерокосмічне підприємство Firefly Aerospace провело успішний тест двигуна першого ступеня космічної ракети Alpha, запуск якої запланований на грудень 2019 року.

Читайте також: У США протестували двигун українсько-американської ракети Firefly Alpha

Firefly Aerospace - приватне аерокосмічне підприємство з офісами у місті Остін (штат Техас, США) та місті Дніпро. Виробництво ракети розташоване у Техасі, у той час як українські співробітники компанії у Центрі досліджень та розробки у Дніпрі розробляють частину обладнання.

2017 року компанію Firefly Aerospace Тома Марк’юзіка, яка переживала фінансові труднощі, викупив український бізнесмен Макс Поляков, засновник асоціації Ноосфера та EOS Data Analytics. З того часу робота над розробкою “Альфи” відновилася.

Компанія планує з 2021 року запускати дві таких ракети на місяць. У планах також розробка важчої ракети “Бета”, яка, ймовірно, складатиметься з трьох скомпонованих разом ракет “Альфа”.

Ракета-носій Alpha буде здатна вивести на низьку навколоземну орбіту до 1000 кілограмів корисного вантажу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-