Британія планує отримувати третину електроенергії з

Британія планує отримувати третину електроенергії з "морського вітру"

Укрінформ
Велика Британія планує до 2030 року виробляти третину електроенергії в країні за допомогою морських вітроелектростанцій.

Про це повідомляє агентство Reuters.

"Британія планує виробити третю частину електроенергії за допомогою морських вітрових електростанцій до 2030 року і збільшити експорт морських вітроенергетичних послуг та обладнання до 2,6 млрд фунтів (3,4 млрд доларів) на рік", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, у 2018 році вітроелектростанції, розташовані у морі, виробили близько 17% всієї електроенергії країни. Водночас загальна потужність морських ВЕС Британії становить близько 40% усіх морських вітроелектростанцій світу.

Згідно з планами уряду Британії, там збираються заохотити бізнес та додатково вкласти близько 250 мільйонів фунтів стерлінгів (близько $329 мільйонів) у виробництво обладнання, яке необхідне для спорудження морських вітрогенераторів.

Як повідомлялося, минулого вересня у Великій Британії почала працювати найбільша плавуча вітряна електростанція під назвою Walney Extension.

Читайте також: Британська королівська родина блокуватиме тролів у соцмережах

Вона містить 87 вітрогенераторів, які виробляють 659 мегават енергії.

Загальна площа покриття - 144 квадратних кілометри. Весь цей комплекс здатний забезпечувати електрикою 600 тисяч будинків.

Фото: оrsted.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-