Мобільний інтернет в Україні - один з найдешевших у світі

Мобільний інтернет в Україні - один з найдешевших у світі

Дослідження
Укрінформ
Україна потрапила до четвірки країн з найдешевшим мобільним інтернетом у світі.

Ця інформація міститься в дослідженні Worldwide mobile data pricing, яке оцінює вартість послуг мобільного інтернету у 230 країнах.

"Низка країн СНД надає найдешевші у світі мобільні дані. Киргизія посідає друге після Індії місце на світовому просторі (в переліку країн з найдешевшим у світі мобільним інтернетом) з середнім показником $0,27 за 1 гігабайт, третє місце – Казахстан ($0,49) і четверте місце - Україна ($ 0,51)", - йдеться в повідомленні.

Згідно з даними дослідження, найдорожчий мобільний інтернет у Зімбабве та Греції, відповідно, $75 та $33 за гігабайт.

Найдешевший мобільний інтернет в Індії - $0,26 за гігабайт.

Середня вартість одного гігабайта мобільного трафіку в Україні оцінюється у $0,51.

У досліджені зазначається, що мобільний інтернет в Україні надається трьома провайдерами (Київстар, Vodafone та lifecell), які конкурують в умовах насиченого ринку.

Як повідомляв Укрінформ, мережа 4G Київстар охоплює 3916 населених пунктів, де мешкають 22,2 млн жителів України, а це - 53,4% населення. Телекомунікаційний оператор Vodafone в Україні повідомляв про 20 млрд грн. інвестицій з моменту початку будівництва мереж швидкісного мобільного інтернету (3G і 4G). На сьогодні понад 19 млн жителів у 24 областях України мають можливість підключитися до 4G від Vodafone.

Мобільний оператор lifecell заявив про стабільне зростання доходу за підсумками 2018 року завдяки збільшенню прибутку від мобільного інтернету, зокрема - через запровадження зв'язку нового покоління 4G.

Читайте також: Ще у трьох містах України запустили технологію Mobile ID

Згідно з даними Державної служби статистики, за 2018 рік в Україні було надано послуг у сфері мобільного зв’язку на 38,5 млрд грн (на 9,4% більше, ніж у 2017 році), інтернет-послуг - на 12,3 млрд грн (на 13,45% більше).

За словами голови Інтернет асоціації України Олександра Федієнка, до середини 2019 року українські інтернет-провайдери будуть змушені підняти ціни на інтернет в середньому на 25%.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-