YouTube може надмірно блокувати контент через новий закон ЄС - Google

YouTube може надмірно блокувати контент через новий закон ЄС - Google

Укрінформ
Відехостинг YouTube може вдатися до надмірного блокування контенту, щоб обмежити юридичний ризик через поправки до законодавства ЄС про авторське право.

Про це заявили у компанії Google, яка керує веб-сайтом, повідомляє EUobserver.

"Відеопотоковий сайт YouTube може в результаті почати надмірно блокувати контент, щоб обмежити юридичні ризики згідно з новим законом ЄС про авторське право, за який голосуватимуть члени Європарламенту", - йдеться у повідомленні.

За словами провідного виконавчого директора Google Кента Вокера, у юридичному формулюванні директиви ЄС також можна побачити ризик того, що Google News обмежуватиме свій вміст "дуже короткими витягами" з медіа.

Читайте також: YouTube відключить коментарі до відео з неповнолітніми

Як повідомлялося, Європейський парламент затвердив проект директиви про зміни у сфері захисту авторського права. Особливі дискусії під час обговорення викликали дві із запропонованих новацій. Йдеться, зокрема, про статтю 11, яка зобов'язує онлайн-платформи платити новинним організаціям за посилання на їхні матеріали (так званий податок на посилання), та про статтю 13, що посилює правила модерації контенту і вимагає від великих платформ на кшталт Google і Facebook запобігати завантаженню матеріалів, які порушують авторські права.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-