Створили робота, який може плавити і зміцнювати свої суглоби за секунди

Створили робота, який може плавити і зміцнювати свої суглоби за секунди

Відео
Укрінформ
Співробітники Університету штату Колорадо розробили мультимодального робота, який за допомогою електрики може плавити і зміцнювати свої «суглоби» для адаптації до різних рухів при ходьбі.

Про це повідомляє Naked Science з посиланням на журнал IEEE Robotics & Automation Letters.

"Команда дослідників показала робота, здатного адаптуватися до різних завдань і умов, оснастивши його «формами суглобів, що змінюються» (shape morphing joints, SMJ). Кожне з цих з'єднань спочатку тверде, але при нагріванні електрикою стає податливим протягом 10 секунд. Припинення потоку електрики знову зробить суглоб жорстким", - йдеться в повідомленні.

На представленому відеоролику інженери демонструють, як робот може використовувати свої SMJ, щоб опускатися досить низько для подолання перешкоди.

«Наша технологія ідеально підходить для невеликих роботів, які повинні виконувати різні завдання або адаптуватися до мінливих умов. Ці роботи можуть використовуватися для моніторингу навколишнього середовища, військового спостереження, а також для пошукових та рятувальних операцій в зонах стихійних лих чи катастроф», — стверджує один з авторів роботи і член дослідницької групи Iiane Spectrum Цзяньго Чжао (Jianguo Zhao).

Читайте також: Штучний інтелект навчився розпізнавати відразу 10 мов

Вчені планують працювати над створенням робота, здатного до більш ніж одного типу пересування, наступного за ним: наприклад, бот, який може плавати і ходити, чи бот, який може ходити і літати. Наприклад, робот-амфібія здатний трансформувати передні кінцівки, щоб бути більш підходящим для ходьби по землі або плавання у воді.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-