Кіберполіція цьогоріч зосередиться на викритті хакерських банд

Кіберполіція цьогоріч зосередиться на викритті хакерських банд

Укрінформ
Кіберполіція цьогоріч має намір зосередитися на виявленні організованих злочинних хакерських угруповань, що діють на території України.

Про це розповів начальник Департаменту кіберполіції Національної поліції України Сергій Демедюк, повідомляє прес-служба Нацполіції.

«Наше основне завдання на 2019 рік - викриття саме організованих злочинних хакерських угруповань, які діють на території України. Як свідчить практика, саме їх протиправна діяльність є найбільшою кіберзагрозою як для кожного окремого українця, так і для держави в цілому», - зазначив Демедюк.

За його словами, торік до суду було скеровано справи щодо 11 організованих злочинних груп. У межах міжнародної співпраці було викрито ще вісім транснаціональних хакерських угруповань.

Демедюк також додав, що загалом у 2018 році працівники кіберполіції були залучені до розслідування більше 11 тисяч кримінальних проваджень. Найбільша кількість з них були зосереджені у Києві, на території Одеської та Львівської областей.

Читайте також: Кіберполіція викрила “адміна” понад півсотні піратських сайтів

Крім того, упродовж 2018 року спеціалісти з кіберполіції оглянули та проаналізували 5,5 петабайтів інформації, яка у подальшому була визначена як цифрові докази.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-