Шалені перспективи у цифровій сфері - Омелян про ЗВТ з Ізраїлем

Шалені перспективи у цифровій сфері - Омелян про ЗВТ з Ізраїлем

Укрінформ
Підписання Угоди про вільну торгівлю з Ізраїлем відкриває великі перспективи для співпраці в цифровій інфраструктурі.

Про це заявив міністр інфраструктури Володимир Омелян в ефірі "5 каналу", повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Це, без сумніву, величезний крок вперед... Це шалені перспективи в цифровій інфраструктурі. Ізраїль відомий як нація стартапів, вони вкладають великі кошти у розвиток цифрової інфраструктури, нові винаходи. Сподіваюся, що спільно зможемо зробити "прекрасні речі". Ми вже над цим працюємо у сфері кібербезпеки та інших транспортних новацій", - сказав Омелян.

Він додав, що фактично угода є величезним поштовхом для двосторонньої торгівлі, і вагомі результати можна буде побачити за один-два роки.

Як повідомлялося, 21 січня перший віце-прем’єр – міністр економічного розвитку і торгівлі України Степан Кубів та міністр економіки Держави Ізраїль Елі Коен підписали Угоду про вільну торгівлю між Україною та Ізраїлем.

Кабінет міністрів України 21 листопада 2018 року схвалив проект Угоди про вільну торгівлю між Україною та Ізраїлем.

За підрахунками Мінекономрозвитку, у результаті дії угоди вже в найближчій перспективі збільшиться український експорт до Ізраїлю, а також покращиться сальдо торгівлі України з Ізраїлем.

Дія Угоди про вільну торгівлю між Україною та Ізраїлем не буде розповсюджуватись на території тимчасово окупованих внаслідок збройної агресії Російської Федерації Криму, міста Севастополя та окремих районів Донецької та Луганської областей до повного відновлення конституційного ладу держави Україна на них.

Читайте також: Посол Ізраїлю анонсував підписання ЗВТ із Україною

Відповідно до Експортної стратегії України, зокрема Дорожньої карти стратегічного розвитку торгівлі 2017-2021 України, Ізраїль входить до ТОП-20 перспективних ринків для експорту української продукції, а також є одним з головних торговельних партнерів України в регіоні Близького Сходу. Найбільш перспективними для співпраці вважаються сфери агровиробництва, туризму, переробки вуглеводнів, зв’язку, медицини, енергоефективності та екології.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-