Німеччина вкладе 6 мільярдів в розвиток штучного інтелекту

Німеччина вкладе 6 мільярдів в розвиток штучного інтелекту

Укрінформ
Німецький уряд розробив стратегію розвитку штучного інтелекту (ШІ), яку має намір вкласти і залучити 6 мільярдів євро.

Про це говорили на минулому тижні в Потсдамі під час засідання уряду, присвяченому цифровим технологіям, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«До 2025 року федеральний уряд планує надати в загальній складності близько 3 мільярдів євро для реалізації стратегії штучного інтелекту», - йдеться в роз'ясненні міністерств економіки, фінансів і праці та соціальних питань.

У ньому вказується, що «ШІ зроблено в Німеччині» має стати міжнародним брендом для сучасних, безпечних і простих і хороших додатків штучного інтелекту на основі європейського канону цінностей. Канцлер Ангела Меркель вважає, що від цього багато в чому залежить не тільки майбутнє процвітання Німеччини, але також питання захисту європейських цінностей та захисту недоторканості приватного життя в епоху цифрових технологій.

Читайте також: Агресія РФ змусила Європу знову витрачати гроші на оборону - експерт

В уряді розраховують, що приватні інвестори, експортно-орієнтовані компанії, вкладуть в цю тему теж близько 3 млрд євро. Вкладення в загальному обсязі 6 млр євро могла б привести до збільшення ВВП на 1,3%.

Для реалізації стратегії передбачається залучити науково-дослідні сили та кваліфікованих робітників, домогтися прискорення впровадження результатів наукових досліджень в економіку, забезпечити «етичне» застосування штучного інтелекту, розширювати міжнародне співробітництво в даній сфері.

Розвивати ШІ Німеччина має намір, зокрема, у тісній кооперації з Францією.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-