Попит на електрокари серед українців зріс у 2,5 раза

Попит на електрокари серед українців зріс у 2,5 раза

Укрінформ
Українці у жовтні у 2,5 раза придбали більше електромобілів, ніж у відповідний період торік, з яких 88% - автомобілі, що були в експлуатації.

Про це повідомляє асоціація «Укравтопром».

"У жовтні український автопарк поповнили 643 легкові електромобілі. Таким чином, попит на автомобілі, які працюють виключно на електротязі, зріс в 2,5 раза у порівнянні з жовтнем минулого року. Основну масу (88%) зареєстрованих у минулому місяці електромобілів охопили ввезені з-за кордону автомобілі, які вже були в експлуатації", - йдеться у повідомленні.

У профільній асоціації зазначили, що найпопулярнішим електромобілем серед українців залишається Nissan Leaf. У жовтні українську прописку отримали 403 автомобілі цієї моделі. BMW i3 посіла другий рядок рейтингу. Цей електрокар обрали 38 автомобілістів. На третьому місці Tesla Model S з результатом 27 автомобілів. Четвертою за популярністю стала Renault Zoe. В активі цієї моделі 24 первинні реєстрації жовтня. Замикає п’ятірку лідерів Fiat 500е – 23 авто.

Також в ТОП – 10 жовтневого ринку електрокарів увійшли: Volkswagen е-Golf – 19 шт.; Kia Soul EV – 18 шт.; Hyundai Ioniq Electric – 15 шт.; Mercedes-Benz B-Class Electric Drive – 14 шт.; Smart Fortwo ED – 13 шт.

Читайте також: Укренерго хоче побудувати мережу зарядних станцій для електрокарів

У вересні цього року українці купили 540 електромобілів, а за весь 2017-й - 2532 шт.

Всього з початку року в Україні пройшли першу реєстрацію 4214 електромобілів, що на 89% більше, ніж за аналогічний період 2017 року. Частка імпортованого секонд-хенду на первинному ринку електрокарів, як і роком раніше, становила 85 відсотків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-