Porsche доведеться виплатити мільйонні штрафи

Porsche доведеться виплатити мільйонні штрафи

Укрінформ
Через несвоєчасну реакцію на скандал з програмним забезпеченням дизельних двигунів автовиробникові Porsche доведеться розщедритися на штрафні виплати.

Про це в середу повідомляє Focus.

«В ході юридичного розгляду дизельного скандалу Volkswagen в окружному суді Штутгарта громадянська палата присудила материнській компанії Volkswagen - Porsche SE - відшкодувати збиток у мільйоному розмірі», - йдеться в повідомленні.

Суддя Фабіан Реушл заявив у середу, що холдинг, зокрема, колишній генеральний директор VW Мартін Вінтеркорн, порушив свої публічні зобов'язання.

Porsche SE зобов'язали виплатити за двома епізодами в цілому майже 47 млн євро.

Позивачі - інвестори звинуватили Porsche в тому, що він занадто пізно повідомив про дизельний скандал і його фінансові наслідки для Volkswagen. Обидві компанії, втім, категорично відкидають ці звинувачення.

Рішення суду поки що не набрало чинності. Воно буде ухвалено остаточно після оскарження.

Читайте також: Porsche відмовляється від дизельних двигунів

Як повідомлялося, у вересні 2015 року Агентство з охорони навколишнього середовища США (EPA) опублікувало дані розслідування, які свідчили, що мінімум на півмільйона автомобілів Volkswagen з дизельними двигунами встановлено програмне забезпечення, яке дозволяє обходити екологічні стандарти, маніпулюючи рівнем викиду газів. Викид шкідливих речовин перевищував норму майже в 40 разів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-