Twitter розкрив майже чотири тисячі акаунтів російської

Twitter розкрив майже чотири тисячі акаунтів російської "фабрики тролів"

Укрінформ
Соцмережа Twitter опублікувала архів з понад 3,8 тис. акаунтів, які мають відношення до російського "Агентства інтернет-досліджень", більш відомого як "фабрика тролів".

Інформація щодо оприлюднення бази даних опублікована на сайті Twitter.

"Сьогодні ми публікуємо усі акаунти і пов'язаний з ними контент, які можуть стосуватися інформаційних операцій, починаючи з 2016 року. Раніше ми вже повідомляли про цю діяльність, однак зараз розкриваємо набагато більше інформації щодо неї", - йдеться у заяві керівництва Twitter, відповідального за безпеку соцмережі.

Зазначається, що база даних стосується політичної пропаганди з боку Росії та Ірану.

Читайте також: Російські "фани Поттера" ведуть пропаганду серед британських підлітків - Times

"Ця велика база даних охоплює 3 841 акаунт, що мають відношення до "Агентства інтернет-досліджень", яке базується в Росії. Ще 770 інших акаунтів, ймовірно, походять з Ірану", - йдеться у повідомленні.

Згідно з керівництвом Twitter, з цих акантів було поширено понад 10 млн повідомлень та понад 2 млн картинок, "гіфок" і відеороликів. Усі ці дані були опубліковані соцмережею без змін.

Як повідомлялося, Держдепартамент США оприлюднив 20 вересня поіменний список санкцій, введених проти 33 російських фізичних і юридичних осіб урядом США відповідно до Акту протидії противникам Америки через санкції (CAATSA). Серед них значилося і "Агентство інтернет-досліджень" (відоме як "Фабрика тролів" у Санкт-Петербурзі), яке належить російському олігарху, "повару Путіна" Євгену Пригожину.

Раніше також було встановлено, що майже 150 млн користувачів соціальних мереж Facebook та Instagram могли бачити проплачену політичну рекламу та публікації, поширені "Агентством інтернет-досліджень" із Санкт-Петербурга.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-