КБ “Південне” готується до другого за рік запуску Antares

КБ “Південне” готується до другого за рік запуску Antares

Укрінформ
Державне підприємство «Конструкторське бюро «Південне» ім. М. К. Янгеля» готується у листопаді до нового пуску ракети-носія «Антарес», створеної для американської корпорації Orbital ATK за участю низки українських підприємств.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомили у прес-службі КБ «Південне».

«Цього року за участі КБ «Південне» було заплановано два запуски модернізованої ракети-носія «Антарес», головним розробником якої є американська корпорація Orbital АТК. У травні з Центру космічних польотів на острові Уоллопс (штат Вірджинія, США) проведено успішний пуск восьмої ракети-носія «Антарес». На листопад 2018 року заплановано ще один пуск ракети-носія «Антарес», - розповіли на підприємстві.

Тут відзначили, що основну конструкцію першого ступеня PH «Антарес» розробило конструкторське бюро «Південне», виготовив Південний машинобудівний завод у кооперації з українськими підприємствами «Хартрон-АРКОС» (Харків), «Київприлад» (Київ), «Хартрон-ЮКОМ» (Запоріжжя), «ЧЕЗАРА», «РАПІД» (Чернігів) та iн.

Читайте також: "Південмаш" відправляє до США основні конструкції для ракети-носія Antares

У рамках програми «Антарес» українська сторона виконує увесь комплекс poбіт з проектування, відпрацювання та виготовлення матеріальної частини основної конструкції першого ступеня для PH, замовленої Національним кocмiчним агентством США.

На підприємстві вважають, що проект «Антарес» є вдалим прикладом участі підприємств космічної промисловості України у міжнародних космічних проектах, активізації зовнішньоекономічної діяльності підприємств, активізації присутності вітчизняної ракетно-космічної галузі на світовому космічному ринку.

Також у конструкторському бюро додали, що в кінці серпня з космодрому Куру у Французькій Гвіані здійснено успішний пуск європейської ракети-носія легкого класу Vega. Маршовий двигун РД-843 4-го ступеня ракети-носія також розроблений КБ «Південне» і виготовлений ВО «Південмаш».

Цей пуск став дванадцятим в рамках програми Vega і першим у 2018 році. Всього за 6 років роботи Vega вивела на орбіту 27 супутників для 20 замовників з усього світу.

В рамках програми Vega «Південмаш» отримав замовлення на 20 ракетних двигунів, КБ «Південне» супроводжує їх виготовлення та випробування вузлів.

Крім того, торік Європейське космічне агентство заявило про бажання побудувати постійну місячну базу «Місячне село». Науковці вважають, що цей проект може стати новим кроком на шляху освоєння далекого космосу. КБ «Південне» у цьому проекті є першим асоціативним членом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-