Робот Софія 11 жовтня відвідає Укрінформ

Робот Софія 11 жовтня відвідає Укрінформ

Укрінформ
У четвер, 11 жовтня, в Укрінформі відбудеться прес-конференція на тему: "Перший візит в Україну всесвітньо відомого гіноїда на ім'я Софія".

У заході візьмуть участь сама гіноїд Софія, а також Девід Чен - директор і фінансовий директор компанії Hanson Robotics, засновник інвестиційної компанії AngelVest, та Марк Гінзбург - представник AngelVest в Україні, венчурний інвестор, лідер громадської думки і TEDх-спікер у сфері блокчейн-економіки. Організатор заходу - комунікаційне агентство Key Strategy. 

Як зазначають організатори, Софія відвідала різні заходи в багатьох країнах як почесний гість. Уперше у своїй біографії вона перебуває з офіційним візитом в Україні.

"Під час прес-конференції відбудеться знайомство з найрозумнішим на сьогоднішній день роботом у світі, а також обговорення базових технологій розпізнавання мови, облич, емоцій та штучного інтелекту, які реалізовані в Софії", - повідомляють організатори прес-конференції.

Вони також зазначають, що мета приїзду робота Софії - зустріч із Прем'єр-міністром Володимиром Гройсманом та співпраця з Державним агентством з питань електронного урядування України, задля створення умов для розвитку робототехніки та штучного інтелекту в Україні.

Завершиться прес-конференція підписанням Меморандуму про співпрацю між Державним агентством з питань електронного урядування України і компаніями Hanson Robotics і AngelVest щодо поширення застосування технологій штучного інтелекту (ШІ) та робототехніки в усіх сферах життєдіяльності та в галузі економіки України, а також створення міжнародного Центру вивчення та розвитку технології ШІ та робототехніки. 

Читайте також: Робот став громадянином Саудівської Аравії

"Саме в Україні Софія вперше виступить не лише як почесний гість, а й зробить свій внесок у високотехнологічний розвиток європейської держави", - заявляють організатори події.

Крім того, у п'ятницю, 12 жовтня, відбудеться фінал всеукраїнського конкурсу розробників робототехніки та штучного інтелекту, в якому гіноїд Софія буде одним із членів міжнародного журі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-