Канада створила новий Центр із кібербезпеки

Канада створила новий Центр із кібербезпеки

Укрінформ
У Канаді почав працювати новий спеціальний орган із безпеки кібернетичного простору.

Про це оголосили у Міністерстві оборони Канади, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Канадський центр із кібербезпеки стане головним джерелом офіційної інформації й порад для канадських підприємств, власників та операторів критичної інфраструктури й усіх канадців. Експерти Центру співпрацюватимуть із партнерами в академічній та приватній сферах з метою боротьби із найскладнішими кібернетичними викликами, що постають перед Канадою", - заявили у Міноборони.

Новий орган буде створений у рамках Центру безпеки комунікацій - канадської спецслужби, відповідальної за зовнішню радіоелектронну розвідку, захист урядових електронних інформаційних і комунікаційних мереж і криптографію.

"Уряд Канади переконаний, що кібернетичний центр відіграватиме роль у посиленні кібернетичного захисту Канади, підтримуватиме безпечний кіберпростір, а також стабільність та процвітання нашої держави", - зазначили у оборонному відомстві.

У Міноборони додали, що наступного року новий Центр переїде у відкрите для громадськості приміщення в Оттаві, звідки виконуватиме роботу з інформування та кібернетичного захисту канадців, а також з розробки спеціалізованих захисних кібертехнологій.

Читайте також: Пентагон вважає РФ і Китай головними загрозами у кіберпросторі

Зазначимо, що Центр із безпеки комунікацій є однією із найбільш засекречених спеціальних служб Канади. Однак останнім часом ця спецслужба намагається розвіяти ореол секретності навколо себе і стати більш відкритою. Так, минулого року експерти Центру оприлюднили звіт "Кіберзагрози демократичному процесу в Канаді", у якому вказали на небезпеку стороннього втручання у місцеві й федеральні вибори у країні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-