Ілон Маск погодився піти з посади голови правління Tesla

Ілон Маск погодився піти з посади голови правління Tesla

Укрінформ
Відомий американський мільярдер, засновник компанії Tesla Ілон Маск погодився піти з посади голови ради директорів цієї компанії через судовий позов, який подала проти нього Комісія з цінних паперів та фондового ринку.

Про це повідомив у суботу центральний американський телеканал CNN.

"Ілон Маск погодився в суботу піти з посади голови компанії Tesla й виплатити штраф у розмірі $20 млн для врегулювання позову, внесеного цього тижня Комісією з цінних паперів та фондовому ринку", - зазначається в повідомленні.

Читайте також: Комісія з цінних паперів та бірж звинувачує Маска в шахрайстві - позов уже в суді

Відповідно до угоди, яка вимагає схвалення судом, Маску буде дозволено залишитися на посаді виконавчого директора Tesla. Натомість він повинен скласти повноваження голови ради директорів протягом 45-ти днів. При цьому, він не зможе бути переобраним на три роки на цю посаду. Крім того, Маск залишає за собою право не визнавати провину.

Читайте також: Звинувачення Маску обвалили акції Tesla

Як повідомляв Укрінформ, 7 серпня Ілон Маск написав у своєму твітері, що готовий викупити компанію Tesla за ціною $420 за акцію, заявивши при цьому, що це призведе до підйому її ціни. Згодом він відмовився від цієї ідеї.

Комісія з цінних паперів та фондового ринку в цьому зв'язку заявила, що Маск не забезпечив фінансування, звинуватила його в шахрайстві та звернулась до окружного суду Манхетена.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-