Новий міні-супутник NASA допоможе прогнозувати стихійні лиха

Новий міні-супутник NASA допоможе прогнозувати стихійні лиха

Укрінформ
Розроблений NASA міні-супутник "RainCube", розміром з коробку для взуття, дозволить значно поліпшити прогнозування погоди та стихійних лих.

Про це пише EnGadget.

"NASA тестує невеликий супутник, розміром з коробку для взуття, який може зробити прогнози погоди набагато більш точними", - йдеться у повідомленні.

Міні-супутник під назвою "RainCube" був запущений на навколоземну орбіту в червні і точно спрогнозував виникнення урагану над Мексикою в серпні. У вересні супутник також отримав зображення перших опадів урагану Флоренс, що говорить про успішність експерименту.

Як зазначає видання, маленький супутник досліджує шторми за допомогою ехолокації, випромінюючи ультразвук, який проникає всередину урагану, а після - аналізує зворотний сигнал.

"Коли сигнал радіолокації проникає глибше у шари шторму і вимірює число крапель дощу в цих шарах, ми отримуємо знімок активності усередині бурі", - розповіла інженер NASA Єва Перал.

Читайте також: Мисливець за екзопланетами TESS надіслав перший знімок

Учені сподіваються, що в майбутньому зможуть запустити більше таких апаратів, щоб контролювати урагани в режимі реального часу.

Фото: engadget.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-