Мисливець за екзопланетами TESS надіслав перший знімок

Мисливець за екзопланетами TESS надіслав перший знімок

Фото, відео
Укрінформ
NASA показало знімок ділянки неба в Південній півкулі, зроблений космічним телескопом TESS.

Це перше фото мисливця за екзопланетами, яке має наукову цінність. Аналіз зображення може виявити нові планети, повідомляє NASA.

"Новий знімок зроблений 7 серпня усіма чотирма камерами TESS упродовж 30-хвилинного періоду. Зображення вийшло складовим, чорні лінії на ньому - це проміжки між детекторами камери. На знімок потрапили частини близько десятка сузір'їв - від Козерога до Живописця, а також Велику та Малу Магелланові хмари (галактики - супутники Чумацького Шляху)", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: NASA підтверджує, що планета Проксима b може бути придатною для життя

Вище Малої Магелланової Хмари помітно велике кульове зоряне скупчення 47 Tукана, а найяскравіші зірки на зображенні це Бета Журавля та R Золотої Риби, сигнали від яких створюють ефект Блумінга(розмивання) на кадрах.

Мисливець за екзопланетами TESS надіслав перший цінний знімок

Нагадаємо: TESS - космічний телескоп, який шукає екзопланети транзитним методом. Його запустили на орбіту 18 квітня 2018 року. TESS буде два роки моніторити небо і передаватиме цінні зображення майже кожні 14 днів.

На початку 2019 року Європейське космічне агентство планує запустити ще одного "мисливця за екзопланетами" -  телескоп CHEOPS, який призначений для пошуку і вивчення вже відкритих, зокрема й за допомогою TESS, екзопланет.

Фото: nasa.gov

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-