Цукерберг: Facebook готовий протистояти спробам втручання у вибори

Цукерберг: Facebook готовий протистояти спробам втручання у вибори

Укрінформ
Засновник і керівник Facebook Марк Цукерберг заявив, що соцмережа більш підготовлена до спроб стороннього втручання у вибори, ніж під час президентських перегонів 2016 року.

Про це він написав на своїй сторінці в Facebook.

"У 2016 році наші системи безпеки були спрямовані проти традиційних кібератак, таких як фішинг, хакерська діяльність і шкідливі програми. Ми виявили ці загрози і повідомили уряд, а також усіх, хто постраждав. Чого ми не врахували, так це скоординованих дій з-за кордону за рахунок мережі підставних акаунтів, які поширюють розбрат і дезінформацію", - написав Цукерберг.

Він зазначив, що сьогодні Facebook краще підготовлений до таких атак.

"Ми виявили і вилучили підроблені рахунки перед виборами у Франції, Німеччині, Алабамі, Мексиці та Бразилії. Ми знайшли і зняли кампанії іноземного впливу з Росії та Ірану, які намагаються втрутитися в США, Великобританію, Близький Схід та інші країни, а також групи в Мексиці і Бразилії, які активно працюють у своїй власній країні. Ми напали на економічні стимули для поширення дезінформації", - повідомив Цукерберг.

Читайте також: Facebook видалив 652 профілі, пов’язані з Росією та Іраном

Він розповів, що Facebook тісно співпрацював з урядами, в тому числі в Німеччині, США і Мексиці, для поліпшення безпеки під час виборів. Також був встановлений новий стандарт прозорості в рекламній індустрії - тому рекламодавці несуть відповідальність за рекламу, яку вони запускають. Експерти з безпеки називають це "глибокий захист", тому що ні одна тактика не запобіжить всі зловживання.

"Хоча ми досягли стійкого прогресу, ми стикаємося зі складними, добре фінансованими супротивниками. Вони не здадуться, вони будуть розвиватися. Нам потрібно постійно поліпшуватися і залишатися на крок попереду", - додав Цукерберг.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-