Астрономи отримали знімок галактики із сузір'я Чаші

Астрономи отримали знімок галактики із сузір'я Чаші

Фото
Укрінформ
Галактика знаходиться на відстані 65 мільйонів світлових років від Землі.

Як повідомляє сайт Європейської південної обсерваторії (ЕSO), знімок галактики був отриманий у рамках програми "Космічні скарби".

"У спіральних рукавах галактики можна помітити численні пилові волокна і області зореутворення, а також яскравий диск, що складається з молодих гарячих зірок. Галактика знаходиться у вигідному ракурсі по відношенню до Землі, що дозволяє астрономам прямо оглядати її центральну частину і область самого її центру, в якому знаходиться надмасивна чорна діра", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо. ESO - найбільша міжурядова астрономічна організація в Європі та найпродуктивніша наземна астрономічна обсерваторія. До неї входять 15 держав-членів: Австрія, Бельгія, Чехія, Данія, Франція, Фінляндія, Німеччина, Італія, Нідерланди, Польща, Португалія, Іспанія, Швеція, Швейцарія та Велика Британія, а також приймаючої держави Чилі та Австралія як стратегічні партнери.

Читайте також: NASA показало незвичайний хмарний краєвид на Юпітері

ESO здійснює амбітну програму, орієнтовану на проектування, будівництво та експлуатацію потужних наземних спостережних об'єктів, що дозволяють астрономам робити важливі наукові відкриття. ESO також відіграє провідну роль у просуванні та організації співпраці в галузі астрономічних досліджень. ESO управляє трьома унікальними місцями спостереження світового класу в Чилі. Нині ESO створює 39-метровий надзвичайно великий телескоп ELT, який стане "найбільшим оком на небі".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-