Yamaha, Suzuki і Mazda “наскочили” на “дизельгейт”

Yamaha, Suzuki і Mazda “наскочили” на “дизельгейт”

Укрінформ
Японські виробники автомобілів Suzuki Motor Corp, Mazda Motor Corp, а також продуцент мотоциклів Yamaha Motor Co. фальсифікували дані тестів щодо вихлопів та витрат палива власних транспортних засобів.

Про це повідомляє The Japan Times із посиланням на Міністерство землі, інфраструктури і транспорту Японії.

"У четвер Міністерство землі, інфраструктури і транспорту повідомило, що Suzuki Motor Corp, Mazda Motor Corp та Yamaha Motor Co. фальсифікували тести на вихлопи й витрати палива власних транспортних засобів", - йдеться у повідомленні.

Як повідомляє The Japan Times, останні викриття стали результатом внутрішніх розслідувань, які міністерство наказало провести після того, як фальсифікації з даними тестів були також виявлені в авто гігантів Subaru Corp та Nissan Motor Co.

Читайте також: Дизельний скандал: у Німеччині затримали керівника Audi

У міністерстві повідомили, що згідно зі звітом розслідування, транспортні засоби компаній Suzuki, Mazda та Yamaha отримували сертифікацію стандартів щодо вихлопів і витрат палива, навіть коли відбувалися фальсифікації з даними.

В японському відомстві також додали, що вони переглядали дані тестів всіх трьох виробників протягом різних періодів часу.

У Suzuki, Mazda та Yamaha, в свою чергу, вже вибачилися за оприлюднені результати й заявили, що будуть встановлювати запобіжники, такі як зміна пристроїв контролю, аби працівники компанії не могли переписувати дані, щоб не повторювати схожу помилку у майбутньому.

Як повідомляв Укрінформ, у центральних офісах німецького автомобільного концерну Audi в Інгольштадті та Некарсульме (Баварія і Баден-Вюртемберг), а також у квартирах деяких менеджерів обшуки були проведені в березні 2017 і лютому 2018 року.

Audi продала з 2009 року в США і Європі близько 220 тис. автомобілів з модифікованим програмним обладнанням.

Найбільший німецький і європейський автовиробник Volkswagen, частиною якого є і Audi, у вересні 2015 року опинився в центрі гучного скандалу: США викрили його в маніпуляціях із програмним забезпеченням рівня вихлопів газів на дизельних автомобілях.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-