Дизельний скандал: у Німеччині затримали керівника Audi

Дизельний скандал: у Німеччині затримали керівника Audi

Укрінформ
У Німеччині затримали і допитують генерального директора німецького автоконцерну Audi Руперта Штадлера.

Об це повідомляє Zeit.

"Генеральний директор Audi Руперт Штадлер... перебуває під вартою", - йдеться в повідомленні з посиланням на прокуратуру Мюнхена. 

Штадлеру інкримінують шахрайство під час продажу дизельних автомобілів з системами очищення вихлопних газів, які піддано маніпулюванню, в рамках скандалу, що дістав назву «дизельгейт». 

Тиждень тому прокуратура Мюнхена заявила про проведення слідчих дій відносно шефа «дочки» Volkswagen і ще одного члена правління. Їх звинувачують у "шахрайстві і частково неправдивій сертифікації". Керівник після оприлюднення цих фактів у США розпорядився припинити продажі автомобілів з модифікованим обладнанням за океаном, проте не зробив цього в Європі, де продажі тривали, як і раніше. 

Слідчі провели обшуки в квартирі Штадлера. Про деталі справи в прокуратурі не кажуть, посилаючись на презумпцію невинності. 

Штадлер став найвищим  керівником у групі VW, який був узятий під варту до цього часу.

Читайте також: Volkswagen виплатить €1 млрд штрафу у Німеччині через «дизельгейт»

Як обвинувачений під вартою перебуває також колишній керівник відділу розробки двигунів Audi і Porsche Development Board. Він був заарештований у вересні 2017 року. З кінця 2015 року шість членів ради директорів Audi змушені були піти у відставку.

Як повідомляв Укрінформ, у центральних офісах німецького автомобільного концерну Audi в Інгольштадті та Некарсульме (Баварія і Баден-Вюртемберг), а також у квартирах деяких менеджерів обшуки були проведені в березні 2017 і лютому 2018 року. 

Audi продала з 2009 року в США і Європі близько 220 тис. автомобілів з модифікованим програмним обладнанням. 

Найбільший німецький і європейський автовиробник Volkswagen, частиною якого є і Audi, у вересні 2015 року опинився в центрі гучного скандалу: США викрили його в маніпуляціях із програмним забезпеченням рівня вихлопів газів на дизельних автомобілях.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-