Facebook хоче відкрити офіс у Китаї

Facebook хоче відкрити офіс у Китаї

Укрінформ
Facebook хоче отримати ліцензію на створення офісу в Китаї, з явним наміром проникнути на прибутковий ринок, де сайт компанії заблокований.

Фірма заявила, що це буде "інноваційний центр підтримки китайських розробників, новаторів і стартапів", повідомляє The New York Times

Інформації про реєстрацію офісу поки немає на веб-сайті уряду Китаю, що говорить про можливі ускладнення. Китай є найбільшим у світі ринком соціальних мереж, але доступ до таких сайтів, як Twitter, Facebook і YouTube, у країні заблокований. Замість цього китайські користувачі можуть отримати доступ тільки до місцевих сайтів соціальних мереж, таким як Weibo, Renren і YouKu, які уряд може контролювати. 

Читайте також: Facebook зупинив роботу з аналітиками, яких пов’язують з Росією

Засновник Facebook Марк Цукерберг вже зробив кілька спроб зачарувати китайських чиновників, навіть почав вивчати китайську мову. Дочірнє підприємство Facebook зареєстроване в місті Ханчжоу і фінансується за рахунок інвестицій в розмірі 30 мільйонів фунтів стерлінгів відповідно до правил інвестування іноземних фірм в Китаї. The New York Times зафіксував ці дані в національній кредитній інформації Китаю, перш ніж вони були видалені.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-