Вище за супутники: Airbus планує запустити

Вище за супутники: Airbus планує запустити "у серію" літаки на сонячній енергії

Укрінформ
Британська компанія Airbus планує масове виготовлення "сонячного" літака, який може залишатися в повітрі протягом кількох тижнів.

Безпілотний апарат літатиме високо в атмосфері, щоб уникнути комерційного повітряного трафіку та несприятливих погодних умов, повідомляє BBC 

Використовуючи сонячну енергію протягом дня, а сонячні батареї вночі, апарат, відомий як Zephyr, зберігає абсолютний показник витривалості для літаків з безперервним польотом - 336 годин, 22 хвилини та вісім секунд у повітрі. Пристрій, більша частина якого відведена під акумулятор, важить менше 75 кг.

Airbus сподівається використати його в ролі комунікаційної платформи.

Після кількох років випробувань компанія почне масове виготовлення Zephyr на заводі Kelleher у Фарнборо. Щойно відкритий завод може випускати до 30 літаків щороку.

Читайте також: Україна разом із Туреччиною планує будувати Ан-188

На відміну від традиційних супутників, які рухаються навколо Землі, літак може залишатися на висоті більшій, ніж 21 км, протягом безперервного періоду часу в одному регіоні. Його потенціал для моніторингу судноплавного руху та природних пожеж вивчається.

Facebook, який нещодавно відправив на пенсію аналогічний проект Aquila, співпрацював з Airbus. Джанна Розенман, керівник безпілотних ефірних систем Airbus, заявила: "Обидві компанії мають спільну мету – підключення інтернет-з'єднання там, де його немає".

Фото: Airbus

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-