Учені зафіксували дивні

Учені зафіксували дивні "звуки" між Сатурном і його супутником

Відео
Укрінформ
Нові дані зонда Cassini з місії Grand Finale виявили плазмові хвилі, які утворюються від взаємодії між Сатурном і його супутником Енцеладом.

Зонд Cassini використовував свій інструмент радіоплазмової хвилі (RPWS) для захоплення звуків плазмових хвиль, які рухаються між Сатурном і Енцеладом, пише Science Alert

Один із авторів дослідження, експерт із вивчення планет Алі Сулейман з Університету Айови пояснює: "Енцелад діє як маленький генератор електромагнітних хвиль. Сатурн відповідає на випромінювання, утворене рухом Енцелада, хвилями, які утворюються в плазмосфері навколо планети і її кілець".

Вільні електрони та іони в частках плазми прискорюються і випромінюють електромагнітні хвилі, рухаючись уздовж ліній магнітного поля. Вчені називають ці хвилі  плазмовими. Зустрічне випромінювання Енцелада змушує частинки коливатися і сворювати трохи сильніше випромінювання.

Насправді в космосі немає реального звуку і радіохвилі не можуть звучати. Вони являють собою форму електромагнітного випромінювання. Але вчені можуть перетворити ці хвилі на звукові за допомогою радіотехнологій, які  використовуються для зв'язку на Землі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-