Учені встановили, що астероїди в Сонячній системі — це уламки знищених планет

Учені встановили, що астероїди в Сонячній системі — це уламки знищених планет

Укрінформ
У США зробили відкриття, яке показало, що кільце астероїдів у Сонячній системі  – це залишки стародавніх планет, які існували в ній чотири мільярди років тому.

Науковці Університету Флориди провели дослідження тисячі космічних об’єктів на орбіті Сонця і встановили, що вони з’явились у результаті розпаду або знищення невеликих стародавніх планет, повідомляє Daily Star

Завдяки дослідженню метеоритів, які іноді падають на Землю, вчені встановили, що вони відкололися дуже давно, і помітили, що їхня природа походження не така, як у невеликих космічних тіл. Дослідники вважають, що це відкриття допоможе проаналізувати загрози з боку космічних тіл, які падають на Землю.

Астроном-теоретик Стенлі Дермотт заявив, що ці об’єкти рухаються у напрямку Землі, тому вчені так переймаються тим, як їх багато і з чого вони складаються.

"Якщо якийсь нищівний космічний об’єкт буде наближатися до нашої планети, ми повинні знати його природу, якщо хочемо зупинити його", - додав учений.

Читайте також: Японський зонд сфотографував астероїд "Рюгу"з близької відстані

Науковці зауважили, що орбіта астероїдів залежить від їхнього розміру, і дійшли висновку, що різницю між ними та метеоритами, які досягали поверхні Землі, можна пояснити лише процесами, які відбувалися у планетах, з яких вони сформувалися. Дрібні об’єкти в космосі просто не змогли б переживати такі тектонічні зміни.

Фото: NASA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-