Британія оштрафує Facebook через витік даних користувачів

Британія оштрафує Facebook через витік даних користувачів

Укрінформ
Британське відомство з питань захисту даних має намір оштрафувати компанію Facebook на 500 тисяч фунтів стерлінгів за співпрацю з компанією Cambridge Analytica та витік особистих даних користувачів. 

Про це повідомляє у середу Deutsche Welle

"Інтернет-компанія Facebook буде змушена сплатити перший штраф у справі витоку даних мільйонів користувачів через співпрацю з британською компанією Cambridge Analytica. У ніч на середу, 11 липня, керівник британського Управління комісара з питань інформації Елізабет Денхем повідомила про те, що її відомство стягне з Facebook штраф у розмірі в 500 тисяч фунтів стерлінгів (565 тисяч євро)", - йдеться у повідомленні.

Співробітники відомства виявили в діях компанії Facebook порушення британського закону про захист даних. За словами представниці Управління, американський інтернет-велетень не зумів гарантувати безпеку особистої інформації своїх користувачів, а також виявився не досить прозорим у питанні збору даних користувачів третіми особами.

Читайте також: Facebook надавав доступ до даних користувачів 60 виробникам телефонів

Як повідомлялося, навесні цього року стало відомо, що аналітична компанія Cambridge Analytica збирала дані користувачів соцмережі Facebook. Ці дані використовувалися в тому числі для розміщення політичної реклами під час президентської кампанії в США, а також референдуму про вихід Великої Британії з Євросоюзу в 2016 році. Від зловживань постраждало не менше 87 мільйонів користувачів соцмережі.

Накладена на Facebook нинішня сума штрафу навряд чи стане непосильним фінансовим тягарем для компанії, котра лише в першому кварталі цього року заробила майже 12 мільярдів доларів. Щоб сплатити 500 тисяч фунтів стерлінгів, компанії знадобиться сім хвилин роботи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-