Учені працюють над “костюмом” для надлюдської праці

Учені працюють над “костюмом” для надлюдської праці

Укрінформ
У лабораторії Біомехатроніки Інституту Технологій штату Массачусетс дослідники трудяться над створенням екзоскелета, який допоможе людині меньше втомлюватись і працювати довше.

Екзоскелет є зовнішнім каркасом, який можна носити для підтримки тіла, щоб допомогти людині подолати травму або посилити її біологічні можливості. За допомогою системи електродвигунів металева рама надає кінцівкам додаткової рухливості, міцності та витривалості, повідомляє BBC

Доктор Тайлер Клітс та його команда шукають шляхи впровадження нервової системи людини у світ синтетичних технологій і навпаки. 

В лабораторії стоїть бігова доріжка, оснащена пристроями, які вимірюють, скільки сили використовує людина для ходьби та бігу. Над нею розташовані камери для зйомки руху, котрі точно визначають, як рухаються людські суглоби та м'язи. Ці дані допомагають їм у розробці системи, що допоможе людям працювати швидше та ефективніше.

Читайте також: Сканування мозку покаже справжній рівень інтелекту - вчені

Технологія надання користувачам надлюдської сили ще розробляється, але етичні питання про те, чи повинна вона розвиватись і використовуватись, уже стоять.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-