Facebook розпізнав у Декларації незалежності США

Facebook розпізнав у Декларації незалежності США "мову ненависті"

Укрінформ
Автоматичний алгоритм соціальної мережі Facebook виявив ознаки "мови ненависті" щодо індіанців у тексті Декларації незалежності США і заблокував допис, в якому він цитувався.

Уривок тексту історичного документа опублікувала техаська громадська газета The Liberty County Vindicator на своїй сторінці у Facebook напередодні Дня незалежності, повідомляє BBC.

Соціальна мережа перевірила текст за допомогою автоматичного алгоритму і виявила речення, в якому корінних жителів Америки називають "нещадними індіанськими дикунами".

Видання щодня публікувало уривки з декларації, починаючи з 24 червня, аби заохотити серед читачів поширення історичної грамотності. Дев'ять таких постів були опубліковані, але десятий так і не був допущений до розміщення на Facebook. Натомість соціальна мережа сповістила редакцію газети про те, що публікація "суперечить їх стандартам щодо мови ненависті".

Редактор видання Кейсі Стіннетт заявив: "Можливо, Томас Джефферсон описував корінних американців на складній стадії культурного розвитку".

"На жаль, Джефферсон, як і більшість британських колоністів того часу, не мав абсолютно дружніх поглядів на корінних американців".

Читайте також: В США набрали чинності нові мита на товари з Китаю

Пізніше Facebook змінив свою думку і вибачився.

"Схоже, ми припустились помилки і видалили пост, що не суперечив стандартам нашої спільноти", - заявила компанія.

Десяту публікацію The Liberty County Vindicator було відновлено на їх сторінці у соціальній мережі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-