СБУ з початку року відбила понад 50 кібератак – деякі потужніші за Petya-A

СБУ з початку року відбила понад 50 кібератак – деякі потужніші за Petya-A

Укрінформ
Упродовж п'яти місяців 2018 року співробітники СБУ виявили використання російськими спецслужбами 181 інтернет-ресурса з метою дестабілізації соціально-політичної ситуації в Україні.

Про це заявив заступник голови Служби безпеки України Олег Фролов у середу під час засідання комітету ВР з питань національної безпеки та оборони, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Цього року наші фахівці відбили понад 50 кібератак різного ступеня потужності, наслідки деяких із яких могли бути набагато гіршими, ніж від вірусу Petya-A... Протягом п'яти місяців 2018 року Службою безпеки України виявлено та задокументовано використання російськими спецслужбами 181 інтернет-ресурсу з метою дестабілізації соціально-політичної ситуації в країні", - сказав Фролов.

Разом з тим, на запитання голови комітету Сергія Пашинського, чи має СБУ докази, що саме з території РФ здійснюються відповідні атаки, Фролов відповів, що наприкінці минулого року служба виявила більшість російських ip-адрес. Наразі ж, уточнив заступник голови СБУ, ситуація дещо змінилася: зафіксовано більше ір-адрес із країн Європейського Союзу.

Читайте також: СБУ закликає бізнес зосередитись на захисті від кіберзагроз

Окрім того, Фролов поінформував, що 2017 року зареєстровано 43 кримінальних провадження та винесено 36 обвинувальних вироків щодо кіберзлочинів.

"У поточному році вже зареєстровано 24 кримінальних провадження і вже є 15 осіб, яким оголошено про підозру", - уточнив заступник голови СБУ.

Він також повідомив, що близько 20% населення України продовжує користуватися забороненими соцмережами ВКонтакті та Однокласники. При цьому, за його словами, безпосередньо з Російської Федерації адмініструється близько 50 спільнот антиукраїнського спрямування ВКонтакті та близько 70 - в Однокласниках.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-