Україна та Туреччина працюють над створенням нових систем озброєння

Україна та Туреччина працюють над створенням нових систем озброєння

Укрінформ
Виконання контракту на постачання засобів зв'язку компанії «Аселсан» для потреб української армії було обговорено в Анкарі на засіданні шостої Спільної українсько-турецької комісії з питань військово-технічного співробітництва.

Про це йдеться на сайті Ради національної безпеки і оборони України.

«Під час засідання учасники проаналізували стан виконання спільних проектів у військово-технічній сфері за поточний рік. Зокрема, виконання контракту на постачання засобів зв'язку компанії «Аселсан» для потреб української армії. Сторони домовились про передачу Міністерству оборони України передових технологій та програмного забезпечення у сфері зв'язку та підписали відповідну компенсаційну (офсетну) угоду», - йдеться у повідомленні.

Крім того, під час засідання учасники обговорили реалізацію проектів у бронетанковій, космічній та авіабудівельній сферах. Сторони також домовились про розвиток співпраці у напрямку безпілотних систем озброєння щодо можливості створення спільного конструкторського бюро із розробки нових зразків двигунів для броньованої техніки.

Читайте також: Вся влада Ердогану: уряд Туреччини передав виконавчі повноваження

Представники Туреччини підтвердили зацікавленість турецької сторони в закупівлі літаків Ан-178. За результатами роботи комісії сторони підписали меморандум з постачання в Україну безпілотних авіаційних комплексів і створення спільного підприємства.

З української сторони комісію очолює заступник міністра оборони генерал Ігор Павловський, з турецької - заступник керівника Підсекретаріату оборонної промисловості Міністерства оборони Туреччини Сердар Демірель. Також в засіданні комісії взяли участь перший заступник Секретаря РНБО України Олег Гладковський, керівник ДК «Укроборонпром» Павло Букін, представники державних та приватних компаній в оборонній сфері України та Туреччини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-