Японія і Китай будуть спільно розвивати технології для безпілотних авто

Японія і Китай будуть спільно розвивати технології для безпілотних авто

Укрінформ
Міністри промисловості Японії та Китаю домовилися спільно розвивати технології для самокерованих автомобілів.

Про це повідомляє телеканал NHK.

Міністр промисловості Японії Хіросіге Секо під час зустрічі в Токіо зазначив, що розвиток двосторонніх відносин і обмін даними стають ще більш важливими, оскільки Китай робить кроки до відкриття своїх ринків і проведення структурних реформ.

За словами китайського міністра Мяо Вея, Японія і Китай є один для одного важливими економічними і торговельними партнерами. Він висловив сподівання, що співробітництво в різних областях буде розвиватися і далі.

Міністри домовилися спільно розробити правила щодо тестування самокерованих автомобілів на громадських дорогах. Також планують разом розробити міжнародні стандарти для комунікаційної інфраструктури.

Читайте також: На Марсі знайшли скам'янілості, в яких могли зберегтися сліди життя

Згідно з домовленістю, Японія і Китай проведуть робочі переговори в липні у Пекіні. До кінця року країни також проведуть семінар з технологічного розвитку за участю представників державного та приватного секторів.

Угоду про співробітництво в області безпілотних технологій було досягнуто між двома державами вперше. Японія, безсумнівно, хоче просувати свої технології в Китаї - країні з найбільшим ринком автомобілів у світі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-