Розроблений за участі України Antares стартував зі США до МКС

Розроблений за участі України Antares стартував зі США до МКС

Відео
Укрінформ
Американське космічне агентство NASA разом з компанією Orbital ATK запустили космічний корабель Antares із вантажним супутником до Міжнародної космічної станції (МКС).

Відео польоту ракетоносія, який був побудований за участю українських компаній, транслюватимуть на сайті NASA.

За київським часом запуск зі стартового майданчика на базі Валлопс у штаті Вірджинія відбувся о 11:44 у понеділок. Наразі політ проходить нормально.

Запуск ракетоносія Antares із вантажним супутником Sygnus на борту - вже дев'ята місія із доставки вантажу на Міжнародну космічну станцію.

Читайте також: NASA показало, як вони будують ракету для польоту на Марс

Планується, що супутник доставить на МКС понад 3,3 тонни корисного вантажу, зокрема науково-дослідницьку апаратуру та матеріали, а також провізію для екіпажу та інше обладнання.

Раніше запуск корабля планувався 20 травня, однак був перенесений через погодні умови.

Як відомо, Antares створений американською корпорацією Orbital ATK за участю іноземних партнерів, зокрема ряду українських підприємств. Так, головна конструкція першої ступені ракети розроблена конструкторським бюро "Південне" та виготовлена на "Південному машинобудівному заводі ім. Макарова" (обидва м. Дніпро) у співпраці з українськими підприємствами "Хартрон-АРКОС" (Харків), "Хартрон-ЮКОМ" (Запоріжжя), "РАПІД" (Чернігів) та ін. Українські фахівці брали активну участь у випробуваннях Antares, які проводилися в США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-