У США перенесли запуск ракетоносія Antares на МКС через погодні умови

У США перенесли запуск ракетоносія Antares на МКС через погодні умови

Укрінформ
Американське космічне агентство NASA разом з компанією Orbital ATK через погодні умови перенесли на одну добу запуск космічного корабля Antares із вантажним супутником для Міжнародної космічної станції, який був побудований, у тому числі за участю українських компаній.

Про це повідомили в п'ятницю власному кореспонденту Укрінформу в компанії Orbital ATK.

"Компанія Orbital ATK разом з NASA перенесли запуск ракетоносія Antares із супутником Cygnus на 4:39 ранку понеділка, 21 травня", - зазначається в повідомленні.

За Київським часом старт запланований на 11:39 понеділка.

Як зауважили в компанії, зміни в графіку пов'язані із погодними умовами та необхідністю провести перевірки корабля перед запуском. "За прогнозом на понеділок, маємо 80% вірогідності, що погода сприятиме запуску", - зауважили в Orbital ATK.

Читайте також: SpaceX успішно запустила ракетоносій нового типу Falcon 9 Block 5

Запуск ракетоносія Antares із вантажним супутником Sygnus на борту стане дев'ятою місією із доставки вантажу на Міжнародну космічну станцію. Корабель вже стоїть на стартовому майданчику на базі Валлопс у штаті Вірджинія.

Планується, що супутник доставить на МКС понад 3,3 тонни корисного вантажу, в тому числі науково-дослідницьку апаратуру та матеріали, а також провізію для екіпажу та інше обладнання.

Раніше запуск корабля планувався на п'яту ранку неділі, втім останніми днями в регіоні не вщухає циклон, який приніс значні опади та поривчасті вітри.

"Антарес" створений американською корпорацією Orbital ATK за участю іноземних партнерів, у т.ч. ряду українських підприємств. Так, головна конструкція першої ступені ракети розроблена конструкторським бюро "Південне" та виготовлена на "Південному машинобудівному заводі ім. Макарова" (обидва м. Дніпро) у співпраці з українськими підприємствами "Хартрон-АРКОС" (Харків), "Хартрон-ЮКОМ" (Запоріжжя), "РАПІД" (Чернігів) та ін. Українські фахівці брали активну участь у випробуваннях «Антареса», які проводилися в США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-