У Дніпрі вибрали місце для тестового майданчика Hyperloop

У Дніпрі вибрали місце для тестового майданчика Hyperloop

Укрінформ
Міністерство інфраструктури України та робоча група проекту HypeUA визначилися з місцем будівництва надшвидкісного потяга в м. Дніпро та планують розпочати розробку технічної документації.

Про це повідомив міністр інфраструктури Володимир Омелян у Facebook.

"Провели друге засідання робочої групи HypeUA. Визначилися з місцем будівництва тестового майданчика. Всі зусилля зараз сконцентруємо на підготовці доброякісної наукової оцінки та технічної документації у тісній співпраці з Virgin Hyperloop One i DP World Cargospeed", - поінформував міністр.

За його словами, також вдалося домовитися з ДП "Конструкторське бюро "Південне" та Асоціацією Noosphere про надання п'яти лабораторій для тих українських команд, що залучаться до проекту.

Читайте також: Омелян розповів, коли в Україні може з'явитися Hyperloop

"Наша короткострокова мета - спільно з Єврокомісією заснувати саме в Дніпрі Центр транспортних інновацій, які повинні мати не теоретичний, а суто практичний вимір імплементації. Безпілотні автомобілі, штучний розум, інтернет речей, "Гіперлуп". Майбутнє не настільки далеко, як хтось би намагався переконати", - наголосив урядовець.

Як повідомляв Укрінформ, тестовий майданчик українського варіанту надшвидкісного потяга Hyperloop можуть запустити вже з 2019 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-