Космічний корабель Dragon компанії SpaceX успішно приводнився у Тихому океані

Космічний корабель Dragon компанії SpaceX успішно приводнився у Тихому океані

Укрінформ
У суботу, 5 травня, вантажний космічний корабель Dragon компанії SpaceX провів успішне відстикування від Міжнародної космічної станції, після чого благополучно приводнився в заданому районі Тихого океану.

Про це повідомила SpaceX у своєму Twitter.

"Успішне приводнення Dragon підтверджено, завершена третя місія SpaceX з доставки вантажів на космічну станцію і повернення назад, з допомогою перевіреного космічного корабля", - йдеться в повідомленні.

Як повідомляє "Дзеркало тижня", Dragon доставив з орбітального комплексу на Землю близько 1,8 тонни вантажів.

Компанія скористалася інформацією, наданою NASA - в агентстві заздалегідь розрахували, що Dragon приводнится в Тихому океані, на захід від півострова Каліфорнія. Далі його повинні транспортувати в порт міста Лонг-Біч, штат Каліфорнія.

Підготовкою чергового корабля до повернення на МКС займуться в одному з центрів SpaceX в Техасі.

Читайте також: NASA відправила місію на Марс

Dragon доставив на Землю матеріали досліджень, що стосуються впливу невагомості на рослини, а також на компоненти ряду медпрепаратів.

Для виведення Dragon на орбіту SpaceX використовувала перший ступінь ракети-носія Falcon 9, яка раніше вже застосовувалася при іншому запуску.

Видання нагадує, що 3 квітня компанія SpaceX запустила ракету-носій Falcon 9 з вантажним космічним кораблем Dragon. Місія повинна була доставити 2,6 тонн вантажу, зокрема, продовольство і предмети першої необхідності, а також устаткування на міжнародну космічну станцію (МКС).

На початку лютого стало відомо, що ВПС США знищили частину ракети, яка впала в Атлантичний океан після запуску на орбіту супутника зв'язку SES-16/GovSat-1. SpaceX не збиралася зберігати першу ступінь після запуску, згідно з розрахунками, ракета повинна була зруйнуватися, але вціліла.

У ЗМІ з'явилася інформація, що ракета-носій Falcon 9 не змогла доставити секретний урядовий супутник Zuma на орбіту. За попередніми даними співрозмовників журналістів, через несправності супутник не зміг відокремитися від другого ступеня ракети-носія і впав разом з ним в океан.

Фото: SpaceX

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-