На Львівщині запустили вже восьму сонячну електростанцію на даху

На Львівщині запустили вже восьму сонячну електростанцію на даху

Фото, відео
Укрінформ
Потужну дахову сонячну електростанцію відкрили на Львівщині, на території товарно-сировинного підприємства.

Про це повідомили у прес-службі Львівській облдержадміністрації.

«Сьогодні, 3 травня, у смт Запитів Кам’янка-Бузького району на території ВАТ «Львівська товарно-сировинна фірма «Львівресурси» відкрили дахову сонячну електростанцію. СЕС потужністю 500 кВт збільшить частку альтернативної енергії та знизить використання вуглеводневих енергоносіїв при виробництві електричної енергії», - йдеться в повідомленні.

Як зазначив на відкритті перший заступник голови ОДА Ростислав Замлинський, це вже 8-й проект по сонячних електростанціях, який реалізується на території Львівщини. Загальна потужність усіх СЕС складає майже 28 МВт.

Читайте також: В Україні щокварталу з'являється близько 400 сонячних електростанцій - експерт

"Дуже важливо, що у домогосподарствах встановлюють приватні сонячні електростанції, і їхня потужність є майже 3 МВт. Крім того, на території області діють 2 міні-гідроелектростанції, а також вітрові електростанції, загальна потужність яких сягає майже 50 МВт. Цього року плануємо відкрити ще 4 СЕС та низку нових вітрових електростанцій», - сказав Замлинський.

Сонячна електростанція у селі Запитів Кам`янко-Бузького району - це спільний проект ПП «Арт-Енерго» та ВАТ «Львівська товарно-сировинна фірма «Львівресурси». Заплановано, що за рік вона буде виробляти близько 549 945 кВт/год електроенергії.

Перша черга електростанції складається із 1880 панелей, що розташовані на усіх 6 дахах фірми.

Сума інвестицій, залучених у будівництво СЕС, становить понад 14 млн гривень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-