В Антарктиді зібрали перший урожай салату, огірків і редиски
Про це повідомляє realist, з посиланням на Science Alert.
У високотехнологічній теплиці, у стінах якої трималася температура — 20 °C, використовували багаторазовий водний цикл, систему поживних речовин, світлодіодне освітлення і ретельний контроль вуглекислого газу. Основою став метод, відомий як гідропоніка.
Вчені з Німецького аерокосмічного центру, які координують проект, розповіли, що до травня сподіваються збирати по 4-5 кг овочів на тиждень.
Scientists Just Росло a Whole Salad in Antarctica, Without Any Daylight or Soilhttps://t.co/YR5xOQRFVl#madeinantarctica #hydroponics
— CECHR (@CECHR_UoD) 7 квітня 2018 р.
Goodness knows they need their greens! pic.twitter.com/KS4dGDTBc6
На Міжнародній космічній станції (МКС) салат навчилися вирощувати з 2015 року, але цей проект зосереджений на виробництві більш широкого асортименту овочів: редису, помідорів, огірків, перцю, зелені і ягід. Технологію розвивають, щоб у майбутньому астронавти орбітальних станцій і колонізатори інших планет могли використовувати її для вирощування достатньої кількості провізії.