IT-шники допоможуть створити нові програми для школярів

IT-шники допоможуть створити нові програми для школярів

Укрінформ
Представники ІТ-спільноти та інші учасники ініціативи «ІТ школяр» долучаться до створення нових програм з інформатики, навчання вчителів, створення вимог до сучасного шкільного цифрового обладнання. 

Відповідний меморандум було підписано між Міністерством освіти та науки України та соціальним проектом «ІТ школяр», повідомляє прес-служба МОН.

«Зараз перед нами значні виклики, і не лише ті, що стосуються змісту освіти. Ми розраховуємо на вашу підтримку і в створенні живого змісту цифрової освіти, і щодо формування об'єктивних вимог до обладнання, і щодо підготовки вчителів, і щодо нашої Національної освітньої платформи», - зазначила під час підписання меморандуму міністр Лілія Гриневич.

Представники ініціативи вже презентували 5 компетентностей, які мають бути в сучасного вчителя інформатики.  Це володіння цифровими ресурсами, уміння формувати цифрові компетентності в учнів, їх навчання та оцінювання, розуміння сучасного інформаційного суспільства.

Також йшлося про 5 модулів, за якими, на думку представників проекту, мають навчати дітей. Це вміння дітей представляти та аналізувати дані, розуміти мережеві технології, алгоритми та програмування, комп'ютерні системи, а також усвідомлювати зв'язок ІТ та суспільства. 

Читайте також: Apple презентувала бюджетний iPad для школярів та студентів

Окремо  Гриневич попросила допомоги в роботі з дітьми щодо кібербезпеки.

«Ми маємо  вчити дітей безпечній поведінці в інтернеті, щоб вони хоча б знали, які загрози є та як з ними справлятися», - додала Гриневич.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-