Apple переманила з Google фахівця зі штучного інтелекту для розвитку сервісу Siri

Apple переманила з Google фахівця зі штучного інтелекту для розвитку сервісу Siri

Укрінформ
Всесвітньовідома американська корпорація Apple найняла провідного фахівця в галузі розробки штучного інтелекту Джона Джаннандреа, який у перших числах квітня завершив свою роботу в компанії Google.

Про це повідомило в середу американське інформагентство Reuters.

"Компанія Apple Inc найняла видатного професіонала в питаннях штучного інтелекту, який щойно залишив Google, щоб посилити можливості свого голосового помічника Siri", - зазначається в повідомленні.

Читайте також: Apple планує відмовитися від процесорів Intel

Як уточнює видання, йдеться про Джона Джаннандреа, який раніше працював на керівних посадах в підрозділі, що займається розробкою штучного інтелекту Google. Він приєднається до Apple пізніше цього місяця в якості головного спеціаліста з машинного навчання та стратегії розробки штучного інтелекту.

Робота Джаннандреа в Apple стане дуже важливим кроком для компанії із Купертіно, яка помітно відстає від своїх конкурентів у ключових галузях штучного інтелекту, зауважується в повідомленні. Хоча сервіс Siri дебютував у 2011 році – набагато раніше, ніж Alexa компанії Amazon та помічник Alphabet компанії Google, його конкуренти швидше набирають популярності серед споживачів.

Читайте також: Експерти: Apple хоче врятувати iPhone зниженням ціни

При цьому, в "яблучній" компанії не стояли на місці, найнявши за останні роки цілий ряд провідних експертів та науковців у галузі штучного інтелекту. Результатом роботи стало, зокрема, збільшення можливостей Siri безпечно ділитися деякою інформацією споживача між девайсами Apple.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-