У Німеччині створили робота, який нагадує гігантську летючу лисицю 

У Німеччині створили робота, який нагадує гігантську летючу лисицю 

Відео
Укрінформ
Компанія Festo представила робота, який виглядає як летюча лисиця - один з представників кажанів - і може літати в напівавтономному режимі.

Механічний аналог летючої лисиці під назвою BionicFlyingFox отримав розмахом крил у 2.28 метра, пише Новое время з посиланням на Interesting Engineering.

Цікаво, що робот BionicFlyingFox помітно відрізняється від свого прототипу розмірами - у справжніх летючих лисиць розмах крил не перевищує півтора метра.

Мотор встановлений в тулуб робота і з'єднаний з крилами. Обертання двигуна змушує крила періодично розпрямлятися і складатися, рухаючи робота вперед і утримуючи його в повітрі.

Крила виготовлені з двох еластичних мембран, між якими знаходиться тканина з шестикутною структурою. При пошкодженні або проколі крила ці шестикутники не дають пошкодженню поширюватися далі.

Напівавтономна система самостійно вибирає оптимальне положення корпусу і траєкторію. Управління BionicFlyingFox здійснюється за допомогою зовнішньої системи контролю, яка посилає роботу команди. В системі використовуються дві інфрачервоні камери, які розташовані поверх блоку панорамування. Це дозволяє камерам легко відстежувати весь політ BionicFlyingFox з землі. Ці камери використовують чотири інфрачервоних маркери, які розміщені на ногах робота і крилах.

Читайте також: Великий адронний колайдер почав сьомий робочий сезон

Зображення та зразки польоту від камер робота йдуть до центрального головного комп'ютера, який використовує машинне навчання, щоб придумати кращі варіанти польоту і перевірити його проліт по заздалегідь запрограмованим доріжкам. Траєкторії польоту постійно поліпшуються, а потім відправляються назад роботу.

 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-