"Космічний інтернет": китайці хочуть конкурувати з Маском

Укрінформ
Китайська компанія CASIC працює над проектом Hongyun, за допомогою якого планує забезпечити доступом в інтернет користувачів по всьому світу.

Як запевняють інженери компанії, "мережа охопить усі куточки Землі, включаючи Арктику і Антарктику", пише "Новое время" з посиланням на China Daily.

Чжан Чжун'ян, президент CASIC, сказав, що інженери збирають супутник і планують розмістити його на навколоземній орбіті до кінця цього року, щоб перевірити низькоорбітальні технології широкосмугового зв'язку, які будуть використовуватися в супутникової угруповання Hongyun.

Проект Hongyun, запущений CASIC у вересні 2016 року, має на меті побудувати космічну комунікаційну мережу з 156 малих супутників на орбіті близько 1000 кілометрів над Землею. Пропускна здатність кожного апарату складе близько 4 Гбіт/с.

Планується до 2020 року запустити чотири супутники, а до 2022 повністю завершити формування мережі. Супутники будуть працювати на висоті близько 1000 км (звичайна висота в 36 разів більше).

"Дослідники проектують супутник Hongyun і завершать його розробку в цьому році. Hongyun дозволить нашим користувачам користуватися широкосмуговим інтернет-сервісом незалежно від того, чи знаходяться вони в пустелі, на море чи на борту авіалайнера", - сказав Чжан Чжун'ян.

Читайте також: Маск запевняє, що створить "незламний" інтернет

Нагадаємо, 22 лютого компанія SpaceX здійснила запуск ракети-носія Falcon 9 з супутниками для роздачі інтернету Microsat 2a і Microsat 2b зі стартового майданчика в Каліфорнії. Інтернет на основі подібних супутників, за задумом Маска, буде доступний по всій земній кулі.

Однак супутниковий інтернет від Маска з'явиться ще нескоро. Якщо SpaceX вдасться вийти на 40 успішних пусків на рік і компанія буде займатися тільки мережею Starlink (що неможливо в принципі), ми побачимо на орбіті робоче угруповання не раніше ніж через 4 роки. Таким чином повноцінної роботи системи варто очікувати до 2025 року.

Справа в тому, що SpaceX фізично не може запустити за один раз більше десяти таких апаратів: їх габарити складають 4 x 1,8 x 1,2 метра, отже, все угруповання з 4425 супутників зажадає більше 400 запусків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-