10 тисяч років без зупинки: Amazon показав монтаж супергодинника в горах Техасу

10 тисяч років без зупинки: Amazon показав монтаж супергодинника в горах Техасу

Укрінформ
Глава компанії Amazon Джефф Безос заявив про початок встановлення механічного годинника, термін служби якого становитиме більше 10 тисяч років.

Про це повідомляє nv.ua.

"Почалося встановлення - 500 футів у висоту (152,4 метра), механічний, приводиться в дію денними / нічними температурними циклами, синхронізованими в сонячний полудень... # 10000YearClock...Насолоджуйтесь відео", - написав Безос.

За даними Fox News, вартість годинника, який будують у горах західного Техасу - 42 мільйони доларів. При цьому механізм працюватиме без втручання людини. Монтажем опікується некомерційна організація Long Now Foundation, проект фінансує Безос.

Безос також є власником аерокосмічної компанії Blue Origin, яка розробляє тримісний космічний корабель New Shepard і багаторазову ракету-носій New Glenn.

Читайте також: Amazon відкриває магазин без кас і продавців

Компанія вже успішно провела вогневе випробування двигуна BE-4 для New Glenn. Безос планує свій перший безпілотний запуск до кінця 2018 року. Це буде останній етап підготовки до старту суборбітальної ракети New Shepard з космічними туристами на борту.

Фото, відео: Jeff Bezos/Twitter

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-