Українська крилата ракета успішно пройшла перші випробування

Українська крилата ракета успішно пройшла перші випробування

Фото
Укрінформ
В Україні 30 січня відбулися перші льотні випробування нової ракетної техніки - української крилатої ракети наземного базування, яка здатна точно уражати наземні та морські цілі.

Про це повідомив секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов після завершення випробувань, повідомляє прес-служба РНБО.

"Сьогоднішніми випробуваннями ми відкрили новий етап ракетної програми, відповідно до якого наші Збройні сили повинні отримати потужні високоефективні крилаті ракети, здатні на великій відстані точно вражати ворожі цілі", - наголосив Турчинов, підсумувавши, що ракетні комплекси такого класу "є важливим фактором стримування агресора".

За його словами, це повністю українська розробка конструкторів державного підприємства "ДержККБ "Луч" у співпраці з іншими державними і приватними підприємствами ОПК України.

"Під час випробувань, які відбулись успішно, перевірялися льотні характеристики та робота систем ракети", - зазначив він. 

Турчинов також повідомив, що РНБО України, яка координує національну ракетну програму, поставила завдання "розробити комплекси крилатих ракет не тільки наземного, а й морського та повітряного базування".

Відео Youtube 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-