В Австралії дрон вперше у світі врятував потопаючих

В Австралії дрон вперше у світі врятував потопаючих

Відео
Укрінформ
Безпілотник врятував двох потопаючих підлітків на одному з пляжів східного узбережжя Австралії.

Про це пише ВВС.

Рятувальна операція відбулася в перший день тестування нового способу порятунку на воді.

Двоє підлітків-серферів 15 і 17 років опинилися на відстані близько 700 метрів від берега, коли хвилі піднялися до трьох метрів висоти.

В цей час на пляжі готувалися до проведення навчань із застосування безпілотників для надання допомоги потопаючим. Рятувальники відразу ж направили до підлітків дрон, який скинув рятувальне обладнання і допоміг їм дістатися до берега.

Начальник рятувальної служби Джаі Шерідан керував дроном, коли піднялася тривога. Досвід порятунку за допомогою безпілотника він назвав "нереальним".

"Дрон Little Ripper UAV однозначно себе проявив, це неймовірно ефективне рятувальне обладнання", - сказав він в інтерв'ю. Шерідан додав, що вся операція зайняла трохи більше хвилини. На класичні способи знадобилося б у три рази більше часу.

Читайте також: Boeing створив електричний вантажний безпілотник

Заступник прем'єр-міністра штату Новий Південний Уельс Джон Баріларо назвав порятунок історичним. За його словами, "ніколи раніше дрон не використовували для порятунку людей. Це сталося вперше".

Випробування безпілотників закінчаться в квітні. Після цього буде прийнято рішення про використання дронів на території всього штату.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-