ЄБРР дав українським компаніям €400 тисяч на кліматичні інновації

ЄБРР дав українським компаніям €400 тисяч на кліматичні інновації

Укрінформ
Європейський банк реконструкції і розвитку (ЄБРР) у рамках глобального проекту FINTECC виділив 400 тис. євро українським компаніям на підтримку кліматичних інновацій.

Про це написав старший радник Європейського банку реконструкції і розвитку в Східній Європі і на Кавказі Антон Усов на своїй сторінці в Facebook

"ЄС і програма FINTECC ЄБРР за допомогою кліматичних ваучерів продовжують підтримувати українських розробників технологій і обладнання, які допоможуть скоротити викиди парникових газів і забезпечити ефективніше використання енергоресурсів в різних галузях промисловості. 10 компаній з різних куточків України отримали 400000 євро на підтримку своїх розробок", - розповів Усов.

Читайте також: Савчук презентував досягнення і перспективи України у відновлюваній енергетиці

За його словами, серед розробок, що отримали фінансову підтримку - зарядні пристрої для електромобілів, когенераційні установки і програмне забезпечення. 

Як повідомляв Укрінформ, Україна стала першою країною, де ЄБРР запустив проект фінансової підтримки кліматичних інновацій - програму інноваційних ваучерів. Офіційний запуск програми відбувся на початку березня 2017 року. У рамках проекту українські компанії, які розробляють або впроваджують кліматичні технології, можуть отримати фінансову підтримку від ЄБРР. Програма є частиною глобального проекту ЄБРР - FINTECC, основний напрям діяльності якого - допомога країнам, де працює ЄБРР в реалізації інноваційних кліматичних технологій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-