Українець створив

Українець створив "харчову лабораторію" на смартфоні

Відео
Укрінформ
Українець Андрій Карп'юк представив унікальний проект під назвою "BIOsens". Його особливість полягає у тому, що кожен охочий може самостійно перевірити вміст продуктів харчування всього за кілька хвилин.

Як повідомляє ВВС, Карп'юк потрапив до рейтингу інноваторів року Східної Європи - New Europe 100.

"Зазвичай, щоб перевірити харчі на наявність шкідливих речовин, потрібно везти їх до спеціальних лабораторій та чекати від 3 до 7 днів на відповідні результати. Лише після цього можна буде з упевненістю вживати їх. Але процес можна суттєво спростити, якщо використовувати мобільну лабораторію від "BIOsens", — каже засновник проекту.

Мобільна лабораторія "BIOsens" працює через додаток та спеціальний пристрій із тест-смужками.

Задум проекту досить простий: потрібно нанести краплю досліджуваної рідини на тест-смужку, вставити її в пристрій, який проведе швидкий аналіз. Через 10 хвилин прилад відправить всі результати на спеціальний додаток у смартфоні.

Команда працює над пошуком інвесторів, аби створити перший повноцінний пристрій експрес-діагностики мікотоксинів. Його орієнтовна вартість - $500, а кожної тест-смужки для перевірки - $10. Згодом хочуть робити пристрої дешевшими - і доступнішими.

Фото: BIOsens

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-