Перший сонячний

Перший сонячний "парк" відкриють у Чорнобилі за кілька тижнів

Укрінформ
У чорнобильській Зоні відчуження впродовж кількох тижнів запрацює перша сонячна електростанція потужністю 1 МВт.

Про це повідомляє інформаційне агентство AFP.

"Країна готова запустити першу сонячну станцію, щоб відновити покинуту територію. Нова мегаватна електростанція розташована на відстані лише сотні метрів від нового "саркофагу" - гігантського металевого купола, що герметизує залишки Чорнобильської аварії 1986 року", - йдеться у повідомленні.

За словами голови українсько-німецької компанії Solar Chornobyl Євгена Варягіна, сонячна електростанція може покрити потреби села середнього розміру або близько 2000 квартир.

Сонячна електростанція має бути запущена протягом кількох тижнів. Група витратила на будівництво 1 мільйон євро. У ході будівництва близько 3800 фотоелектричних панелей було розміщено на площі 1,6 га.

Читайте також: Запуск нового конфайнмента на ЧАЕС перенесли на 2018 рік - Держатом

Очікується, що інвестиції будуть повернуті протягом семи років.

"Кількість сонячного світла тут така ж, як на півдні Німеччини", - прокоментував Варягін.

Як повідомляв Укрінформ, інвесторам було запропоновано близько 2500 га територій Зони відчуження для потенційного будівництва сонячних електростанцій у Чорнобилі. Україна отримала близько 60 пропозицій від іноземних компаній - зокрема, американських, китайських, данських та французьких - які розглядають участь у майбутніх "сонячних" проектах у цьому районі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-