Apple і Epson звинувачують у штучному

Apple і Epson звинувачують у штучному "зістарюванні" своєї продукції

Укрінформ
Американську компанію Apple і японського виробника принтерів Epson звинувачують у Франції в "спланованому старінні" продукції, щоб змусити користувачів купувати нові вироби цих брендів.

Про це повідомляє RFI.

"Apple створив глобальну програму планового старіння з метою збільшення обсягів продажу", - йдеться в заяві асоціації Stop Planned Obsolescence (HOP або Halte a l Obsolescence Programme).

Компанію ж Epson звинувачують у тому, що програми "зістарювання" спонукали споживачів замінювати чорнильні картриджі раніше, ніж вони ставали порожніми.

У четвер таку справу вперше розглянув французький суд. "Це дуже добра новина. Вперше не тільки у Франції, а й, як нам відомо, у всьому світі, судові органи країни розглянули справу про заплановане зношення", - сказав адвокат асоціації Еміль Меньє.

Читайте також: Американці позиваються проти Apple через сповільнені телефони

Заплановане зістарювання або зношення продукції - поширений в комерції метод спонукання споживачів купувати нову продукцію, незважаючи на те, що стара могла б ще працювати, але термін її дії штучно обмежений виробником. Найчастіше ці методи використовують при виробництві електротехніки, зокрема не випускаючи нове програмне забезпечення, запасні або замінні частини. У Франції така діяльність визнана протиправною на законодавчому рівні.

Раніше Apple визнала, що навмисне уповільнює старі моделі iPhone, нібито з метою подовжити тривалість їх роботи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-