Американці позиваються проти Apple через сповільнені телефони

Американці позиваються проти Apple через сповільнені телефони

Укрінформ
У США подані два колективні позови проти компанії Apple, яка визнала, що з часом уповільнює старі моделі своїх телефонів.

Про це повідомляє ВВС Україна.

"Позови подали в Каліфорнії та Чикаго групи, які представляють інших користувачів iPhone. Позивачі стверджують, що ці користувачі зазнали "економічних збитків", - йдеться у повідомленні.

Зокрема, у паперах, поданих до суду в Каліфорнії, Стефан Богановіч і Дакота Спіз претендують на компенсацію через втрату цінності пристроєм та придбання нових батарей. Вони також заявляють, що власники iPhone не давали згоди на "втручання".

Ще один позов подано в Чикаго. За словами Джеймса Влагакіса із юридичної фірми Sulaiman Law Group, який представляє інтереси користувачів, якщо буде доведено, що Apple цілеспрямовано не повідомила споживачам, що оновлення погіршать роботу телефона, це можна кваліфікувати як незаконне приховування суттєвої інформації.

Читайте також: Apple щосекунди заробляє понад $1,4 тисячі

На думку юриста, це "пряме порушення" законодавства щодо захисту споживачів у трьох штатах, де живуть позивачі, яких він представляє.

Раніше Apple заявила, що змінила iOS, аби керувати застарілими літій-іонними батареями на деяких пристроях, оскільки продуктивність батарей із часом падає. Через це телефони стали працювати повільніше.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-