На 3D-принтері надрукували копії велетенських статуй Будди з печер Юнган

На 3D-принтері надрукували копії велетенських статуй Будди з печер Юнган

Укрінформ
У місті Циндао (Китайська Народна Республіка) відкрилась виставка, на якій було презентовано копії велетенських статуй Будди заввишки 10 і 6 метрів, надрукованих на 3D-принтері.

Про це повідомляє газета China Daily.

«Художня галерея печерно-храмового комплексу Юнганг відкрилася для відвідувачів у суботу, її експонатами поміж інших стали повнорозмірні репліки статуй Будди з печер Юнган, розташованих у провінції Шаньсі на півночі Китаю», - йдеться у повідомленні.

Найвища статуя заввишки 10 метрів розташована в середині експозиції, інші 2 заввишки 6 метрів кожна – по обидва її боки. Зазначається, що статуї було створено в рамках дворічної програми Дослідницького інституту печер Юнган, видавничої корпорації Циндао та університету міста Чженцзян. 

Дослідники створили 3D модель статуй, а потім надрукували її на 3D-принтері. Спочатку репліки було пофарбовано машинним способом, а потім художниками вручну.

Читайте також: Унікальну атракцію знову відкрили для туристів у Китаї

Буддистські печери Юнган з 2001 року внесені до Списку об`єктів світової спадщини ЮНЕСКО. В них до нашого часу збереглось 51 тис. статуй Будди.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-